Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

AZ UV LÁMPA ÉS A SUGÁRZÁS

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2024.06.25 14:22
AZ UV LÁMPA ÉS A SUGÁRZÁS

Az elmúlt években a szépségipar rengeteg innovációt és technológiai fejlesztést hozott, amelyek közül a szempillaépítés területén az UV technika különösen nagy figyelmet kapott.

Hirtelen robbant be a szakmába és forradalmi változásokat eredményezett a szakemberek és a vendégek számára egyaránt. A gyors kötési idő, az erősebb és tartósabb ragasztás, valamint a csökkentett allergén hatás mind hozzájárulnak a magasabb színvonalú szolgáltatás biztosításához. Az UV technika alkalmazása a szempillás szakmában nemcsak a munkafolyamatok hatékonyságát növeli, hanem a vendégek elégedettségét és bizalmát is erősíti.

De mi a különbség a három típusú UV sugárzás között, és milyen fény található UV LED szempillás lámpákban?

Az UV sugárzás az elektromágneses spektrum egy része, amely a látható fény és a röntgensugárzás között helyezkedik el. Három fő típusát különböztetjük meg: UV-A, UV-B és UV-C sugárzást, amelyek mindegyike különböző tulajdonságokkal rendelkezik és más-más hatást gyakorol az emberi bőrre és a környezetre.

Az UV LED szempilla lámpák által kibocsátott UV sugárzás típusa és hullámhossza kifejezetten az UV-A tartományba esik. Az UV-A sugárzás hullámhossza általában 320-400 nanométer (nm) között van, és ezek a lámpák általában 365 nm vagy 395 nm hullámhosszú UV fényt bocsátanak ki. 

Ez a típusú sugárzás ideális a szempilla ragasztók fotoiniciátorainak aktiválásához, biztosítva a gyors és megbízható kötést anélkül, hogy túlzottan károsítaná a bőrt vagy a szemet. Mindazonáltal, mindig fontos megfelelő védőintézkedéseket tenni az UV fény expozíció csökkentése érdekében, például védőszemüveg használata.

UV-A (Hullámhossz: 320-400 nm)

  • Ez a legkevésbé energikus UV sugárzás, és a leggyakrabban használt a szépségiparban és gyógyászati alkalmazásokban.
  • UV-A fényt használnak UV LED szempilla lámpákban, mert ez a tartomány hatékonyan aktiválja a fotoiniciátorokat az UV ragasztókban, így gyors és erős kötést biztosít.
  • Áthatolóképesség: Mélyen behatol a bőrbe, eléri a dermis réteget.
  • Hatások: Az UV-A sugárzás hosszú távú expozíciója hozzájárulhat a bőröregedéshez, például ráncok és pigmentfoltok kialakulásához. Bár az UV-A kevésbé káros, mint az UV-B, a hosszú távú expozíció növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Kozmetikai alkalmazása:

  • Szempilla ragasztók kötése: Az UV-A sugárzás gyorsan és hatékonyan köti meg a szempilla ragasztókat, ami gyorsítja a munkafolyamatot.
  • Körömlakk szárítása: UV-A lámpák használatosak a gél lakkok gyors szárítására és megkötésére.
  • Fogászat: UV-A sugárzást használnak a fogászati tömések és ragasztók megkötésére is.

 

UV-B (Hullámhossz: 280-320 nm)

  • Közepes energiájú fény, erősebb, mint az UV-A, de gyengébb, mint az UV-C. Bőrirritációt vagy leégést okozhat. Ez a tartomány NEM jellemző az UV LED szempilla lámpákra.
  • Áthatolóképesség: Eléri a bőr felső rétegeit (epidermis)
  • Hatások: Az UV-B sugárzás rövid távú expozíciója napégést okozhat, ami a bőr vörösségével és fájdalmával jár, valamint nagyobb mértékben növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát, mint az UV-A. Pozitív hatása, hogy elengedhetetlen a D-vitamin szintéziséhez a bőrben.

Kozmetikai alkalmazása:

  • Bőrkezelések: Bizonyos orvosi és kozmetikai kezelésekben alkalmazzák, például a psoriasis kezelésére.

 

UV-C (Hullámhossz: 100-280 nm)

  • Ez a legerősebb UV sugárzás, és általában fertőtlenítési célokra használják, mivel elpusztítja a baktériumokat és vírusokat. Az UV-C sugárzás nem használatos a szépségipari alkalmazásokban a bőrre és szemre gyakorolt káros hatásai miatt.
  • Áthatolóképesség: Nem hatol át az atmoszférán, mivel az ózonréteg elnyeli.
  • Hatások: Az UV-C sugárzás rendkívül hatékonyan pusztítja el a mikroorganizmusokat, mint például baktériumokat és vírusokat.

Kozmetikai alkalmazása:

  • Sterilizálás: Az UV-C sugárzást sterilizáló eszközökben használják, hogy fertőtlenítsék a kozmetikai, orvosi és egyéb eszközöket, felületeket.
  • Légtisztítás: UV-C lámpákat alkalmaznak a levegő fertőtlenítésére a kozmetikai szalonokban és orvosi létesítményekben.

 

Az UV technika előnyei a szempilla építés során:

  • Gyors kötési idő: Az UV-A sugárzás gyors kötést biztosít, ami növeli a munkafolyamat hatékonyságát.
  • Erősebb tapadás: Az UV-A sugárzás által megkötött ragasztók erősebbek és tartósabbak, ami hosszabb élettartamot biztosít a műszempilláknak.
  • Kevesebb allergén: Az UV-A sugárzás által megkötött ragasztók kevesebb irritáló anyagot tartalmaznak, így ideálisak az érzékeny szemű vendégek számára.

Biztonsági óvintézkedések:

Bár az UV-A sugárzás biztonságosabb, mint az UV-B és UV-C, fontos a megfelelő biztonsági óvintézkedések betartása:

  • Védőszemüveg viselése: A szem védelme érdekében ajánlott védőszemüveg használata munka közben.
  • Korlátozott expozíció: Minimalizáljuk a bőr és a szem közvetlen UV sugárzásnak való kitettségét. Csak a javasolt ideig világítsuk meg a szemet, illetve a lámpa fókuszát is a megfelelő nagyságra szükséges beállítani, hogy a fény ne szóródjon az arc más területeire is.

 

Az UV technika elterjedése a szempillaépítésben forradalmi változásokat hozott a szakemberek és a vendégek számára egyaránt. A gyors kötési idő, az erősebb és tartósabb ragasztás, valamint a csökkentett allergén hatás mind hozzájárulnak a magasabb színvonalú szolgáltatás biztosításához. Az UV technika alkalmazása a szempillás szakmában nemcsak a munkafolyamatok hatékonyságát növeli, hanem a vendégek elégedettségét és bizalmát is erősíti.

 

Még több UV ragasztós tartalom a TIKTOK oldalunkon!

Link: https://www.tiktok.com/@lashesbylove